Sony’nin 2020 model akıllı telefonları sülfürle çalışacak

Sony mühendislerinin geliştirdiği sülfürlü bataryalar, aynı hacimdeki lityum pillerden yüzde kırk daha fazla enerji depoluyor

Akıllı telefonların şarj problemi uzun yıllar boyunca çözülmeyecek. Sony gibi tanınmış bir teknoloji markası bile, lityum iyon pilllerden daha yoğun bataryalar için en az 4 yıl beklememiz gerektiğini itiraf ediyor. Xperia serisi akıllı telefonlarıyla milyonlarca Android tutkununun gönlünde taht kuran markanın, lityum yerine sülfür içeren özel bir batarya test ettiği söyleniyor.

Japon teknoloji yayını Nikkei‘de yazılanlara göre, Sony’nin geliştirdiği sülfürlü batarya, aynı hacimdeki lityum iyon pillerden %40’a kadar daha fazla şarj kapasitesi sunuyor. Sülfür veya lityum/sülfür karışımı içeren piller, şimdiye dek pek çok araştırma ekibince denenmişti. Bununla birlikte şimdiye dek hiçbir çalışmada sülfürlü pillerin elektrotlarının kısa sürede eritip gitmesi önlememişti. Japon teknoloji devi Sony’nin sülfürlü pillerin gücüne dayanabilen elektrotlar geliştirdiği söyleniyor. Fakat bu bataryaların akıllı telefonlarda kullanılması için yapılan araştırmaların 2020 yılına kadar uzayacağı belirtiliyor.

Sony Xperia M5'in pil ömrünü yetersiz buluyorsanız 2020 yılına kadar bekleyin. Sülfürlü pillerle donatılan Xperia'lar, lityum pilli modellerden %40 daha fazla şarj kapasitesi sunacak.

Şarj düzeyindeki artışın kullanım ömrüne aynı düzeyde yansımayacağı ortada. Akıllı telefon platformlarındaki yazılımsal sorunlar ve uygulamların pil gücünü yiyip bitiren kodlama hataları çözülmediği sürece sülfür piller bile enerji hastalığımıza çare olamayacak.

Cihaz.TV‘yi Facebook, Twitter, Google+, YouTube ve Instagram‘da takip edin.