Xperia Z5 ve Z3+ yeni güncellemeye kavuşuyor

Sony Xperia Z5 ve Z3 Plus Android 6.0.1 Marshmallow’un 32.2.A.0.253 sürümüne yükseltileceği ortaya çıktı

Japon teknoloji geliştiricisi Sony, üst düzey akıllı telefonlarını güncel tutmasıyla bilinir. Şirketin geçtiğimiz yılki amiral gemileri Xperia Z5 ve Z3 Plus bir yaşına basmasına rağmen yazılım desteğinden mahrum bırakılmıyor.

İki akıllı telefon da Mart 2016’da 32.1.A.1.163 güncellemesiyle birlikte Android 6.0 Marshmallow’a geçmişti. Birkaç hafta önceki güncelleme de enerji tasarrufu modu Stamina‘yı cihazlara geri getirmişti. Şimdi Sony, eski amiral gemisi modellerindeki Bluetooth hatalarını düzeltmek için yeniden harekete geçti.

Xperia Z5 ve Z3 plus 32.2.A.0.253 güncellemesine kavuşuyor

Xperia’lar, 32.2.A.0.253 yazılım numarasına sahip yeni paketle Bluetooth aksesuarlarla iletişim kurarken daha az sorun yaşayacak. Güncellemenin büyüklüğü ve ilk olarak hangi bölgelere sunulacağı henüz ilan edilmedi.

Bu güncelleme, Android 7.0 Nougat’ın uzunca bir süre Z5/Z3+’a ulaşmayacağı anlamına gelebilir. Nitekim Nougat’ın geliştirilmesi hala tamamlanmadı ve Nexus’lara bile teşrif etmedi.

Cihaz.TV‘yi Facebook, Twitter, Google+ ve Instagram‘da takip edin. Güncel videolarımız için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın.