Apple 5G Modem Konusunda Qualcomm İle Anlaştı

Apple ile Qualcomm arasındaki gerginlik sona erdi. 5G destekli iPhone’ların modemleri Qualcomm tarafından sağlanacak.

Apple’ın 2020 model iPhone‘larında 5G bağlantı teknolojisi olduğu uzun süredir birçok haber kaynağı tarafından paylaşılıyordu. Ancak bu 5G iPhone‘ların yeni nesil bağlantı teknolojisini hangi firmanın modemleriyle kullanıcılara sunulacağı muammaydı. Birkaç gün önce sizlerle paylaştığımız haberde Apple’ın Huawei ile anlaşma masasına oturabileceğini söylemiştik ama gündemde yaşanan son gelişmeler bu gidişatın değiştiğini gösteriyor.

Bugün gelen flaş haberler, Apple’ın 5G modem konusunda Qualcomm ile anlaştığını bizlere gösterdi. Aralarında çeşitli patent davaları olsa da sorunları çözmeyi başaran iki firma, 2020 model iPhone’larda 5G teknolojisi için birlikte çalışacak. Bu yılın Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 11’ler ise maalesef bu teknolojiden mahrum kalacak.

Henüz 5G için yolun başında olduğumuz için Apple’ın bu teknolojiyi bir sene sonraya saklaması gayet makul görünüyor. Android akıllı telefonların rekabetinde 5G modeller şimdiden piyasaya sürülmüş durumda. Bakalım bu teknoloji piyasada ne zaman yaygınlaşacak, bekleyip göreceğiz.