Axis Vidius, dijital kameralı en küçük drone

Axis Vidius dört pervaneli drone, en dar mekanlarda bile canlı yayında uçuş tecrübesi yaşatıyor

Dünyanın en ufak drone’larını geliştirmesiyle ünlenen Axis Drones, varolan en minik dört pervaneli insansız hava araçlarından birini dijital kamerayla donattı. Axis Vidius adı verilen kameralı drone, FPV yani birinci şahıs görüşü sağlayan ürünler arasında yer alıyor.

axis-vidius-dunyanin-en-ufak-kamerali-drone-modeli-3

Uçmak en büyük meraklarınızdan biriyse ve pilotluk eğitimi almak istiyorsanız, FPV drone modelleri imdadınıza yetişiyor. Bununla birlikte herkesin yaşadığı yer drone uçurmak için müsait değil. Çoğu kişinin evinde orta boy dört pervaneli uçuracak kadar yer de yok. 3 x 3 x 2 cm büyüklüğündeki Vidius, en dar mekanlarda bile uçurulabilen yegane canlı yayın drone’u. Dolayısıyla bu cihaz uçuş tecrübesi yaşamamıza engel olan tüm olumsuzlukları bir çırpıda siliyor.

Axis Vidius mobil cihazlarla uyumlu bir dört pervaneli. Minik FPV drone, 2,4 GHz frekans bandında uzaktan kumandayla veya Android ya da iOS işletim sistemli mobil aygıtlarla yönetiliyor. 6 eksenli stabilizasyon sistemiyle sarsıntısız kayıt imkanı sunan aygıt, ön programlı akrobasi moduyla estetik hareketler yapmaya izin veriyor.

Axis Vidius 4 pervaneli FPV drone, 2,4 GHz uzaktan kumandayla veya Android/iOS mobil cihazla kontrol ediliyor.

Wi-Fi bağlantısı üzerinden 420p kalitesinde canlı yayın aktaran Axis mini kullanıcısından 30 metre uzaklaşabiliyor, 150 mAh piliyle 7 dakika uçuş süresine sahip olan aygıtın pilinin 20 dakikada şarj olduğu söyleniyor. Axis Vidius 29 Ocak 2016’ya kadar 75 dolar fiyatla ön siparişte. Cihazın daha sonraki fiyatının 95 dolara yükseleceği söyleniyor.

Cihaz.TV‘yi Facebook, Twitter, Google+, YouTube ve Instagram‘da takip edin.