Game Garaj Laptoplarda Sync Teknolojisi Yokmu

CodExpreince

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
G-sync yok zate, ama denetim masasından kur diye adaptive sync kurulumu da mı yok ?
AMD free sync çalışabiliyormu ?
Herhangi bir şekilde ekran FPS uyumlu ekran Hz desteği çalıştıramıyor muyuz ?

1️⃣ Selam arkadaşım günaydınlar. Aslında AMD FreeSync olma ihtimali var. Yerli firmaların çoğunda vardı diye hatırladım. X7T-X5T bir modeliniz varsa Intel işlemci olduğu için kullanmak mümkün değil. Ama R9T gibi AMD HX işlemcili modeliniz varsa destekleme ihtimali var. (Muhtemelen Hibrit mod isteyecektir.) Adaptive Sync ise pek olmaz.

2️⃣ HWinfo yazılımı üzerinden "Tam Mod" diye bir bölüm olacak. Orada monitörün özelliklerine dair her şey yazılıdır. Kontrol etmeyi unutmayın. 🙏

Screenshot_1.webp

R9T kullanıyorum destekleniyor yazıyor

Ekli dosyayı görüntüle 1467
R9T kullanıyorum destekleniyor yazıyor
Hocam kullanan birisinin çıkması iyi oldu , nvidia denetim masasından bakarmisin g sync kurulumu gibi bir seçenek var mı?
cihazda adaptive sync teknolojisi varmi görelim. Ona göre bende r9t alacağım. FreeSync yerine nvidia kart kullanmak istiyorum. Windows'ta ekran özellikleri kısmında 300hz seçeneğinin altında değişken yenileme hızı aktif mi acaba ? discrate gpu modunda?

bunlara bakar misin

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260413_125302_Google.webp
    Screenshot_20260413_125302_Google.webp
    126,8 KB · Görüntüleme: 4
  • Screenshot_20260413_125342_Google.webp
    Screenshot_20260413_125342_Google.webp
    110 KB · Görüntüleme: 4
Ekran görüntüsü 2026-04-13 125342.webp

G-sync yok, dinamik yenileme desteklenmiyor yazıyor benim ekran 180hz bundan fark yaratır mı bilmiyorum ama oyunlarda kesinlikle bir yırtılma görmedim masaüstü pc de g-sync kullanıyorum görüntülerde yırtılma olsa fark ederdim herhalde dikkat ederim çünkü

Ekli dosyayı görüntüle 1470
G-sync yok, dinamik yenileme desteklenmiyor yazıyor benim ekran 180hz bundan fark yaratır mı bilmiyorum ama oyunlarda kesinlikle bir yırtılma görmedim masaüstü pc de g-sync kullanıyorum görüntülerde yırtılma olsa fark ederdim herhalde dikkat ederim çünkü
3d görüntü ayarlarının yönetilmesi > monitör teknolojisi> varsa g sync compatibile yapar mısın?
bende r9t 3d bakıyorum ama 300hz ekranda 80 fps rdr 2 çok keyifsiz olabilir.

Ekran görüntüsü 2026-04-13 131028.webp

Bir de ekranın 48-180hz arası olduğu yazıyor vrr olarak mı yoksa sadece iki hz arası değişim mi var demek istiyor anlamadım

galiba vrr var ama Windows ta aktif değil. En iyisi Fast sync açarak kullanmak gibi. Sen harici monitör ile keyfine bak. Benim biraz keyfim kaçtı kyk da tek laptop ekranı kullanabilirim :/
Keyif kaçacak bir durum yok bence ekranın çok iyi olduğunu düşünüyorum hele 300hz vrr ekranla daha da güzel olur. Ekrandan dolayı pişman olacağını asla düşünmüyorum ben de dikkat ederim ekrana ve cidden memnun kaldım ben

Keyif kaçacak bir durum yok bence ekranın çok iyi olduğunu düşünüyorum hele 300hz vrr ekranla daha da güzel olur. Ekrandan dolayı pişman olacağını asla düşünmüyorum ben de dikkat ederim ekrana ve cidden memnun kaldım ben
vrr dediğin gibi sorunsuz çalışıyor ise çok güzel. Sadece g sync lisansı yok.
Ama sanırım cru adlı programı kullanıp g sync çalıştığını panele tanitabiliyor musuz. Böylece g sync açılıyormuş tek sorun game garajin g sync lisansı almaması. Denemek istersen cru ya bir bak bana da yapay zeka önerdi.

vrr dediğin gibi sorunsuz çalışıyor ise çok güzel. Sadece g sync lisansı yok.
Ama sanırım cru adlı programı kullanıp g sync çalıştığını panele tanitabiliyor musuz. Böylece g sync açılıyormuş tek sorun game garajin g sync lisansı almaması. Denemek istersen cru ya bir bak bana da yapay zeka önerdi.
Evet vrr güzel çalışıyor bence. Bakabilirim bir ara

Geri