Game Garaj Laptoplarda Sync Teknolojisi Yokmu

CodExpreince

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
G-sync yok zate, ama denetim masasından kur diye adaptive sync kurulumu da mı yok ?
AMD free sync çalışabiliyormu ?
Herhangi bir şekilde ekran FPS uyumlu ekran Hz desteği çalıştıramıyor muyuz ?

1️⃣ Selam arkadaşım günaydınlar. Aslında AMD FreeSync olma ihtimali var. Yerli firmaların çoğunda vardı diye hatırladım. X7T-X5T bir modeliniz varsa Intel işlemci olduğu için kullanmak mümkün değil. Ama R9T gibi AMD HX işlemcili modeliniz varsa destekleme ihtimali var. (Muhtemelen Hibrit mod isteyecektir.) Adaptive Sync ise pek olmaz.

2️⃣ HWinfo yazılımı üzerinden "Tam Mod" diye bir bölüm olacak. Orada monitörün özelliklerine dair her şey yazılıdır. Kontrol etmeyi unutmayın. 🙏

Screenshot_1.webp

R9T kullanıyorum destekleniyor yazıyor

Ekli dosyayı görüntüle 1467
R9T kullanıyorum destekleniyor yazıyor
Hocam kullanan birisinin çıkması iyi oldu , nvidia denetim masasından bakarmisin g sync kurulumu gibi bir seçenek var mı?
cihazda adaptive sync teknolojisi varmi görelim. Ona göre bende r9t alacağım. FreeSync yerine nvidia kart kullanmak istiyorum. Windows'ta ekran özellikleri kısmında 300hz seçeneğinin altında değişken yenileme hızı aktif mi acaba ? discrate gpu modunda?

bunlara bakar misin

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260413_125302_Google.webp
    Screenshot_20260413_125302_Google.webp
    126,8 KB · Görüntüleme: 13
  • Screenshot_20260413_125342_Google.webp
    Screenshot_20260413_125342_Google.webp
    110 KB · Görüntüleme: 14
Ekran görüntüsü 2026-04-13 125342.webp

G-sync yok, dinamik yenileme desteklenmiyor yazıyor benim ekran 180hz bundan fark yaratır mı bilmiyorum ama oyunlarda kesinlikle bir yırtılma görmedim masaüstü pc de g-sync kullanıyorum görüntülerde yırtılma olsa fark ederdim herhalde dikkat ederim çünkü

Ekli dosyayı görüntüle 1470
G-sync yok, dinamik yenileme desteklenmiyor yazıyor benim ekran 180hz bundan fark yaratır mı bilmiyorum ama oyunlarda kesinlikle bir yırtılma görmedim masaüstü pc de g-sync kullanıyorum görüntülerde yırtılma olsa fark ederdim herhalde dikkat ederim çünkü
3d görüntü ayarlarının yönetilmesi > monitör teknolojisi> varsa g sync compatibile yapar mısın?
bende r9t 3d bakıyorum ama 300hz ekranda 80 fps rdr 2 çok keyifsiz olabilir.

Ekran görüntüsü 2026-04-13 130415.webp

g-sync yok seçeneğe tıklanmıyor denetim masasında da g-sync seçeneği yok

Ekran görüntüsü 2026-04-13 131028.webp

Bir de ekranın 48-180hz arası olduğu yazıyor vrr olarak mı yoksa sadece iki hz arası değişim mi var demek istiyor anlamadım

galiba vrr var ama Windows ta aktif değil. En iyisi Fast sync açarak kullanmak gibi. Sen harici monitör ile keyfine bak. Benim biraz keyfim kaçtı kyk da tek laptop ekranı kullanabilirim :/
Keyif kaçacak bir durum yok bence ekranın çok iyi olduğunu düşünüyorum hele 300hz vrr ekranla daha da güzel olur. Ekrandan dolayı pişman olacağını asla düşünmüyorum ben de dikkat ederim ekrana ve cidden memnun kaldım ben

Keyif kaçacak bir durum yok bence ekranın çok iyi olduğunu düşünüyorum hele 300hz vrr ekranla daha da güzel olur. Ekrandan dolayı pişman olacağını asla düşünmüyorum ben de dikkat ederim ekrana ve cidden memnun kaldım ben
vrr dediğin gibi sorunsuz çalışıyor ise çok güzel. Sadece g sync lisansı yok.
Ama sanırım cru adlı programı kullanıp g sync çalıştığını panele tanitabiliyor musuz. Böylece g sync açılıyormuş tek sorun game garajin g sync lisansı almaması. Denemek istersen cru ya bir bak bana da yapay zeka önerdi.

vrr dediğin gibi sorunsuz çalışıyor ise çok güzel. Sadece g sync lisansı yok.
Ama sanırım cru adlı programı kullanıp g sync çalıştığını panele tanitabiliyor musuz. Böylece g sync açılıyormuş tek sorun game garajin g sync lisansı almaması. Denemek istersen cru ya bir bak bana da yapay zeka önerdi.
Evet vrr güzel çalışıyor bence. Bakabilirim bir ara

G-sync yok zate, ama denetim masasından kur diye adaptive sync kurulumu da mı yok ?
AMD free sync çalışabiliyormu ?
Herhangi bir şekilde ekran FPS uyumlu ekran Hz desteği çalıştıramıyor muyuz ?
GG Laptoplarda G-Sync yok evet. Adaptive Sync mevcut ama sadece AMD işlemcili olanlarda. Monitör bağlamak istediğinizde laptopta G-Sync olmadığı için G-Sync destekli monitör alıp kullanmanın mantığı yoktur. Yorumları okudum. 48hz(48 fps) altına düştüğünde bu sistem devreye girer yazmış yapay zeka. Zaten böyle laptoplar hiçbir zaman bu kadar kötü fps değerlerine düşmez. 300hz ekranda 80 fps rdr2 oynamak hiçbir şekilde sorun olmuyor. Aşırı akıcı. Görünene aldırmayın alın kullanın. Memnun kalacaksınız. Ben X7T 5060 kullanıyorum. Hiçbir oyunda görüntüde yırtılma yok. En ağır oyunda bile en kötü alacağınız fps 60-70 civarı. Asla kolay kolay 60 fps altına düşmez 2.5K çözünürlükte. Bu sayede yırtılma da olmaz. Çok aşırı net ve akıcıdır. 300hz panelde kasa kasa 80 fps oynayacağınızı sanıyorsanız daha önce gaming laptop kullanmamış olabilirsiniz. O aldığınız 80 fps size 300-500 fps alırmış gibi hissettiriyor. Emin olun. Tüm hz değerini dolduruyormuş gibi hissettiriyor. Bazı oyunlarda da 4K 60 fps oynatıyor. Witcher 1 oyununu 5K 120 fps oynatıyor. Ama tabi panel buna uygun olmadığı için 2.5K üzeri görüntülerin gerçek orijinal halini göremiyoruz. Fakat birçok firma bu G-sync teknolojisini laptopun fiyatına abartı şekilde eklediği için f/p markalar bundan kaçınıyor. Şahsen G-sync olmasa da oluyor yani. Hiçbir sorun yok. Hiçbir zaman düşük fps değerlerine düşmüyor bilgisayar. Örneğin Lenovo ve Asus genelde G-sync teknolojisini ekler her zaman. Fakat bu ucuz teknolojiyi de fiyata 3-5 bin lira gibi fark koyarak yansıtıyorlar. İnanın hiç değmez bu kadar ekstradan para vermeye. Önemli olan düşük gecikme, düşük ısı dereceleri, hafif fan sesi, yüksek fps. Başka ne ister bir insan oyundan ve laptoptan?

GG Laptoplarda G-Sync yok evet. Adaptive Sync mevcut ama sadece AMD işlemcili olanlarda. Monitör bağlamak istediğinizde laptopta G-Sync olmadığı için G-Sync destekli monitör alıp kullanmanın mantığı yoktur. Yorumları okudum. 48hz(48 fps) altına düştüğünde bu sistem devreye girer yazmış yapay zeka. Zaten böyle laptoplar hiçbir zaman bu kadar kötü fps değerlerine düşmez. 300hz ekranda 80 fps rdr2 oynamak hiçbir şekilde sorun olmuyor. Aşırı akıcı. Görünene aldırmayın alın kullanın. Memnun kalacaksınız. Ben X7T 5060 kullanıyorum. Hiçbir oyunda görüntüde yırtılma yok. En ağır oyunda bile en kötü alacağınız fps 60-70 civarı. Asla kolay kolay 60 fps altına düşmez 2.5K çözünürlükte. Bu sayede yırtılma da olmaz. Çok aşırı net ve akıcıdır. 300hz panelde kasa kasa 80 fps oynayacağınızı sanıyorsanız daha önce gaming laptop kullanmamış olabilirsiniz. O aldığınız 80 fps size 300-500 fps alırmış gibi hissettiriyor. Emin olun. Tüm hz değerini dolduruyormuş gibi hissettiriyor. Bazı oyunlarda da 4K 60 fps oynatıyor. Witcher 1 oyununu 5K 120 fps oynatıyor. Ama tabi panel buna uygun olmadığı için 2.5K üzeri görüntülerin gerçek orijinal halini göremiyoruz. Fakat birçok firma bu G-sync teknolojisini laptopun fiyatına abartı şekilde eklediği için f/p markalar bundan kaçınıyor. Şahsen G-sync olmasa da oluyor yani. Hiçbir sorun yok. Hiçbir zaman düşük fps değerlerine düşmüyor bilgisayar. Örneğin Lenovo ve Asus genelde G-sync teknolojisini ekler her zaman. Fakat bu ucuz teknolojiyi de fiyata 3-5 bin lira gibi fark koyarak yansıtıyorlar. İnanın hiç değmez bu kadar ekstradan para vermeye. Önemli olan düşük gecikme, düşük ısı dereceleri, hafif fan sesi, yüksek fps. Başka ne ister bir insan oyundan ve laptoptan?
R9t3d gpu genelde 85 derece gibi nvidianin koyduğu 87 derece yazılımsal limite 2 derece yakın çalışıyor bunu biliyorum. İşlemci 90 a yakın çalışıyor bunuda biliyorum.
Tek sorun bu cihazda yüksek ekran kartı sıcaklığı ve g sync bence.
G sync olmasada olur bende farkındayım.
lakin 9955hx 3d modelinde ekranda vrr destegi yoksa yani 300 hz dgpu modunda oyun oynarken ne bileyim 100 fps kasar ki bence .
100fps çok iyi bir değer gerekirse oyunu tam ekran yapıp 60 hz alınır ekran akicılık artar. Ama bu durumu sevmiyorum.
Ekran vrr desteği varsa tadından yenmez ama. Ekranı oyuna göre donanımsal olarak fps e eşitler ise oyun iyi olur. R9t3d kullanan tanıdığınız var mı? ekranla ilgili veya laptop sıcaklığı (ekran kartı sorun yaşayan var mı)
ben g sync den vaz geçtim mside bile yok vector raider.
Ama ekranda vrr destegi önemli sanki.
@AGGL

R9t3d gpu genelde 85 derece gibi nvidianin koyduğu 87 derece yazılımsal limite 2 derece yakın çalışıyor bunu biliyorum. İşlemci 90 a yakın çalışıyor bunuda biliyorum.
Tek sorun bu cihazda yüksek ekran kartı sıcaklığı ve g sync bence.
G sync olmasada olur bende farkındayım.
lakin 9955hx 3d modelinde ekranda vrr destegi yoksa yani 300 hz dgpu modunda oyun oynarken ne bileyim 100 fps kasar ki bence .
100fps çok iyi bir değer gerekirse oyunu tam ekran yapıp 60 hz alınır ekran akicılık artar. Ama bu durumu sevmiyorum.
Ekran vrr desteği varsa tadından yenmez ama. Ekranı oyuna göre donanımsal olarak fps e eşitler ise oyun iyi olur. R9t3d kullanan tanıdığınız var mı? ekranla ilgili veya laptop sıcaklığı (ekran kartı sorun yaşayan var mı)
ben g sync den vaz geçtim mside bile yok vector raider.
Ama ekranda vrr destegi önemli sanki.
@AGGL
Bir tanıdığım var R9T3D kullanan. Genelde fanlı stand üstünde kullanıyor. Yoksa ısınıyor 85-90 derecelerde çalışıyor. AMD işlemcili laptopta VRR var mı bilmiyorum ama Intel versiyonunda var GameGaraj laptoplarda. 300hz ekranda 100 fps'nin kasması için oyunun Tomb Raider gibi The Last Of Us gibi Dying Light gibi çok duman ve ateş efekti bol, mevsimler geçişe sahip oyunlar olması lazım. O zaman kasıyor gibi hissettirebilir. Bu tarz oyunlarda da sık fps değeri çok dengesiz olur. Bi 70 olur bi 140 olur. Oyun yavaş gelebilir. Akıcı gelmeyebilir. İşte öyle durum olduğunda varsa DLSS, MFG açılmalı. Yoksa veya açılmak istenmezse de birkaç detayı kapatmak gerekecek ayarlardan. Ancak o şekilde 300 fps'ye yakın değerler alınabilir ve oyun çok akıcı hale gelebilir. Ama RDR2'de 100 fps oynamak diğer bu oyunlar gibi aynı etkiyi vermez. Akıcılık daha iyidir. Çok fps drop yaşanıyorsa fps limitlemek en mantıklı çözümdür. VRR zaten G-Sync görevi görüyor yeterince. Hiçbir şey anlamıyorsunuz yırtılma var mı yok mu diye. Asla masaüstü monitör gibi gözle görülür bir bozukluk oluşmuyor. Laptopların küçük ekranının avantajı bu. Daha net, daha keskin ve minimalist sorunlarla(gözle görülmeyen, genelde sorun yok) harika bir görüntü veriyor.

Geri