Game Garaj Slayer R9T C7 5060 R9 8945Hx

ibrahimayarsss

Kayıtlı Kullanıcı
Kayıtlı kullanıcı
Ryzen 9 8945HX
NVDIA 5060 115W
16 GB
1 TB
bilgisayarı satın aldım bütün kurulması gereken şeyleri kurdum güncellemelerini yaptım performansım videoya göre %97 olarak geldi. ama bilgisayar fanları yeterince hava alacak şekilde yerleştirmeme rağmen bilgisayar hangi modda kullanırsam kullanıyım işlemci 50 derece altına düşmüyor bu normal mi ve çözülebilir mi ?

Ryzen 9 8945HX
NVDIA 5060 115W
16 GB
1 TB
bilgisayarı satın aldım bütün kurulması gereken şeyleri kurdum güncellemelerini yaptım performansım videoya göre %97 olarak geldi. ama bilgisayar fanları yeterince hava alacak şekilde yerleştirmeme rağmen bilgisayar hangi modda kullanırsam kullanıyım işlemci 50 derece altına düşmüyor bu normal mi ve çözülebilir mi ?
Merhaba kardeşim hayırlı sabahlar. Öncelikle hayırlı ve güzel günlerde kullanmanızı dilerim. AMD HX işlemciler için boşta bile 50 derecenin altına düşmez sanmıyorum. Verimlilik çekirdeği olmadığından o iş biraz zor. Ama biosta işlemci ile ilgili bir ayar vardı. RTX 5050 ile 5060 modellere de geldi diye biliyorum. Sizinle paylaşmak isterim. 😊

ccd0 enable / ccd1 enable » Bütün çekirdek ve izlek kullanımları açmasını sağlıyor.
ccd0 disabled / ccd1 enable » Hafif oyunculuk ve güç tasaruffu modu sağlıyor.
ccd0 enable / ccd1 disabled » İşlemci 8 çekirdek 16 izleğe düşüyor.

1780460347500.webp

boşta 55 derece yükte 97 derece normal mi bir sıkıntı yaparmı ve faz değişimli termal pet pump out olur mu ?

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-06-03 133032.webp
    Ekran görüntüsü 2026-06-03 133032.webp
    183,6 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
boşta 55 derece yükte 97 derece normal mi bir sıkıntı yaparmı ve faz değişimli termal pet pump out olur mu ?
@Ömer Can'ın dediği gibi; AMD HX işlemcilerde, Intel işlemcilerdeki gibi verimlilik çekirdekleri bulunmadığı için boşta sıcaklık bir tık daha fazla olabiliyor. Bu yüzden kafaya takılacak bir durum değil. Laptop vermesi gereken performansı veriyorsa ve sıcaklık değerleri sürekli 95-100 derece civarında gezmiyorsa sorun yoktur. Faz değişimli termal pad konusuna gelirsek; bu pedlerin yapısı gereği pump-out olma ihtimali standart macunlara göre çok düşüktür, laptopu yüksek watt çeken işlerde zorlasanız bile kolay kolay taşma yapmaz.

Son düzenleme:
Sürekli 97 derece takılırsa aslında biraz risk başlıyor. Fanlar vs. de olsun toz hızlı dolar gibisinden. Termal pad ama yine de iyi dayanır. Lakin tavsiyem olarak watt limiti atılması önerimdir. Minik bir yazı ile performans fazla düşürmeden stabil sıcaklıklar almak mümkün. Altında daima laptop standı bulunsun. 😊

💻 Game Garaj Slayer Tongfang Serisi Laptop Modellerinde Control Yazılımı ile Watt Limitleme İşlemleri

➡️ Kontrol Yazılımı’nı açalım.
➡️ “Performans” bölümüne gelip, “Özel Mod” ardından “SPC Ayarları”na girelim.

1️⃣ Hikâyeli Oyunlar için » PL1 ve PL2 değerleri = 40-45W Limit İşlemci, 100W + Dynamic Boost açık (15W) = 115W Ekran Kartı

2️⃣ Rekabetçi Oyunlar için » PL1 ve PL2 değerleri = 55W Limit İşlemci, 85W (Dynamic Boost kapalı) Ekran Kartı

✅ Ayrı ayrı olarak adlandırmayı unutmayın.

‼️ PL4 ayarına hiç bir zaman dokunmayın. İlerideki süreçte chip arızalanmasına sebep olabiliyormuş. Haberiniz olsun.

Geri