Qualcomm Snapdragon VR SDK, sanal gerçeklik çağının geldiğini kanıtlıyor

Qualcomm Snapdragon VR SDK, Snapdragon 820 işlemcili akıllı telefonlar ve sanal gerçeklik gözlükleri için oyun ve uygulama geliştirmeyi kolaylaştıracak

Qualcomm Snapdragon 820, şimdiye dek geliştirilen en iddialı mobil işlemcilerden biri. Dört Kryo CPU çekirdeği içeren yonga seti, Adreno 530 grafik çipi ve Hexagon dijital sinyal işlemcisi sayesinde oyunlarda ve uygulamalarda yüksek performans vaat ediyor. Bu çipseti içeren LG G5, Samsung Galaxy S7 edge, Galaxy S7, Xiaomi Mi 5 ve Vivo XPlay 5 gibi cihazlar, yüksek test sonuçları elde etmelerine rağmen geçtiğimiz yılın ürünleriyle aşağı yukarı aynı enerjiyi tüketiyor.

qualcomm-snapdragon-820-vr-sdk-1

Başarılı performans ve yüksek tasarruf neredeyse her üst düzey çipsetin sağladığı özellikler arasına katıldı. Bu yüzden Qualcomm, sanal gerçeklik desteğiyle fark yaratma hedefinde. Şirketin duyurduğu Snapdragon VR SDK, Snapdragon 820 veya daha sonraki nesil işlemcili akıllı telefon satın almayı daha da cazip hale getirecek.

Qualcomm Snapdragon VR SDK, sanal gerçeklik oyunu ve uygulaması geliştiren yazılımcıların yeni nesil mobil işlemciden etkin biçimde yararlanmasını sağlayacak. Yazılım geliştirme kiti, bu yılın ikinci yarısından itibaren Qualcomm Developer Network üzerinden dağıtılacak.

Qualcomm Snapdragon VR SDK’nın sağladığı ayrıcalıklar

qualcomm-snapdragon-820-vr-sdk-2

Sanal gerçeklik tutkunları, bu SDK sayesinde daha kaliteli oyunlara ve uygulamalara kavuşacaklar. Geliştiricileri, oyuncuları ve sarmalayıcı içerik hayranlarını bekleyen yenilikler aşağıdaki gibi sıralanıyor.

DSP algılayıcı tümleştirme: Sanal gerçeklik içeriklerinin inandırıcı olmasını sağlayan en önemli unsur, gerçek zamanlı etkileşimdir. Kullanıcının hareketleri sanal ortama gerçeğe uygun aktarılmazsa ilüzyon bozulur. Yeni yazılım geliştirme kiti, uygulamaların Snapdragon Sensor Core üzerinden jiroskop ve ivme ölçer verisine kolayca erişmesini sağlıyor. Qualcomm Hexagon DSP sayesinde de kullanıcının kafa pozisyonunun doğru tahmin edilmesini mümkün kılınıyor.

Hareketten fotona hızlı dönüşüm: Görüntü ekrana ne kadar hızlı yansırsa deneyimin kalitesi de o kadar artar. Geliştirici kiti, görüntünün eş-zamansız olarak render edilmesini sağlıyor. Bu sayede uygulamalardaki görüntü gecikmesi SDK kullanılmayan durumlara kıyasla %50’ye varan nispette azalıyor.

VR katmanlaştırma: Sanal gerçeklik oyunları, kullanıcıyı yönlendiren yazılar, yardımcı görüntüler ve menülere ihtiyaç duyacak. Snapdragon VR SDK, bu içeriklerin kolayca okunmasını kolaylaştıracak.

Lens doğrulama ve stereoskopik render: Sanal gerçeklik gözlüklerindeki lensler, içeriğin sarmalayıcı görünüş kazanmasında hayati önem taşıyor. Fakat her mercek görüntülenen geometrik yapının belirli oranda bozulmasına sebep olur. Geometrik bozulmaların yazılımla düzeltilmesi mümkündür. Qualcomm VR SDK, geliştirilen içeriğin renk ve şekil bütünlüğünü koruyarak deneyimin kalitesini artıracak.

Enerji yönetimi: Snapdragon VR SDK ile bütünleştirilen Qualcomm Symphony System Manager SDK, işlemci, GPU ve DSP’nin güç ve performans yönetimini birlikte sürdürecek. Bu sayede stabil fps ve yüksek tasarruf hedefleri korunacak.

Cihaz.TV‘yi Facebook, Twitter, Google+, YouTube ve Instagram‘da takip edin.