Resident Evil 7’yi PS VR ile oynayan epey fazla

Resident Evil 7 Biohazard, geçtiğimiz günlerde çıkışını yaptı. Yayınlanan istatistiklere göre oyunu PS VR ile oynayan sayısı epey fazla.

Resident Evil 7 Biohazard uzun süren bekleyişin ardından PC, PlayStation ve Xbox için sunuldu. Oyunu özel yapan konulardan biri de, PS VR desteği sayesinde sanal gerçeklik gözlüğü ile oynanabilmesi. Açıklanan son veriler, önemli derecede bir kitlenin oyunun PS VR ile oynamayı tercih ettiğini gözler önüne seriyor.

NVIDIA 378.49 WHQL

Resident Evil 7 global istatistik sayfasından görebileceğiniz üzere, oyunu VR ile oynayan kitle %9,52‘lik bir dilimi oluşturuyor. Bu da sadece PS VR ile sanal gerçekliği destekleyen oyun için hem Sony tarafında hem de gelecekte çıkacak sanal gerçeklik destekleyen oyunlar tarafında umut verici bir gelişme. Yüzdesel olarak değil de sayısal açıdan baktığımızda şu anda yaklaşık 85.000 kişi RE 7’yi PS VR ile oynuyor diyebiliriz.

Tabii ki oyunun sadece PlayStation VR desteklediğini de tekrar hatırlatmak gerek. Çünkü pazarda Oculus Rift ve HTC Vive gibi sanal gerçeklik gözlükleri de var. Oyunun ileride farklı VR sistemlerine de destek verip vermeyeceği bilinmiyor. Ancak bu veriler ışığında yakın gelecekte birçok kişinin oyunları VR ile oynamayı tercih edeceğini söyleyebiliriz.

İlginizi çekebilir: PS VR incelemesi

Cihaz.TV‘yi Facebook, Twitter, Google+ ve Instagram‘da takip edin. Güncel videolarımız için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın.