Hp Victus’ta Hall Sensörü Sorunu Yaşayanlar: Garanti Bitti, Çözüm Ne Peki?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ShredderX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:03
Ben de bağlantıyı kesmeyi düşündüm; fakat maalesef şu an bütün işlerimi telefondan yapmaya çalışıyorum. HP’nin tarafıma dönüş yapmasını sabırla bekliyorum. Yine de teşekkür ederim ilginiz için.
Rica ederim. İnsanların böyle sorunlar yaşaması canımı sıkıyor. Ufacık bir sensör yüzünden bilgisayarı kullanamaz hale geliyorsun. Umarım HP, ilgilenip geri dönüş yapar.

Knk donanımsal o kadar ay geçti bir sürü güncelleme yayınlandı düzeltemediler
Üstünden aylar geçmiş ve sorun hâlâ çözülmemişse, firmaların bu arızalı cihazları geri toplaması gerekirdi; böylece mağdur insanların sorunları çok geçmeden çözülebilirdi. Ben yaptığım araştırmalar sayesinde sizlerden öğrendim. Başkalarının da bizim gibi mağdur olmasını istemiyorum; ayrıca para da kolay kazanılmıyor. Bu cihazların böyle bir problemi olduğunu bilmeyen insanlar var; onları uyarmalı ve bilinçlendirmeliyiz. Cevabınız için teşekkür ederim.

Üstünden aylar geçmiş ve sorun hâlâ çözülmemişse, firmaların bu arızalı cihazları geri toplaması gerekirdi; böylece mağdur insanların sorunları çok geçmeden çözülebilirdi. Ben yaptığım araştırmalar sayesinde sizlerden öğrendim. Başkalarının da bizim gibi mağdur olmasını istemiyorum; ayrıca para da kolay kazanılmıyor. Bu cihazların böyle bir problemi olduğunu bilmeyen insanlar var; onları uyarmalı ve bilinçlendirmeliyiz. Cevabınız için teşekkür ederim.
Toplamadılar işte buda hp nın ne kadar rezil bi anlayişa sahip olduğunu gösteriyor

Sorun tamamen donanımsal, evet. Umalım da aynı hatayı önümüzdeki aylarda da görmeyelim.
Umarım ki bu hatalar tekrar yaşanmaz. Sizin de dediğiniz gibi, ufacık bir sensör yüzünden cihazı kullanılamaz hale getiriyorlar. İnsanlar hevesle aldıkları cihazı maalesef böyle bir durumla bırakılıyor. Bir de 4 gün öncesinde HP müşteri hizmetleri ile görüştüğümde, bu olayın yaygın bir olay olmadığını söylediler. Öyleyse neden çoğu kullanıcı şikayetçi? En çok da S0xx ve R0xx modellerinden... Dediğimde, konuyu hemen değiştirmeye çalışıp BIOS sürümümü sordular. Şu an aramalarını bekliyorum. HP’nin garantisi olmayan bir kullanıcıya karşı nasıl bir yaklaşım sergileyeceğini merak ediyorum. Eğer bu durumu doğru ve yapıcı bir şekilde yönetirlerse, hem benim için güzel bir sonuç ortaya çıkar hem de ben bu deneyimi paylaşarak, aynı sorunu yaşayan diğer insanlara yardımcı olabilirim.

Umarım ki bu hatalar tekrar yaşanmaz. Sizin de dediğiniz gibi, ufacık bir sensör yüzünden cihazı kullanılamaz hale getiriyorlar. İnsanlar hevesle aldıkları cihazı maalesef böyle bir durumla bırakılıyor. Bir de 4 gün öncesinde HP müşteri hizmetleri ile görüştüğümde, bu olayın yaygın bir olay olmadığını söylediler. Öyleyse neden çoğu kullanıcı şikayetçi? En çok da S0xx ve R0xx modellerinden... Dediğimde, konuyu hemen değiştirmeye çalışıp BIOS sürümümü sordular. Şu an aramalarını bekliyorum. HP’nin garantisi olmayan bir kullanıcıya karşı nasıl bir yaklaşım sergileyeceğini merak ediyorum. Eğer bu durumu doğru ve yapıcı bir şekilde yönetirlerse, hem benim için güzel bir sonuç ortaya çıkar hem de ben bu deneyimi paylaşarak, aynı sorunu yaşayan diğer insanlara yardımcı olabilirim.
Yalan söylüyorlar bende müşteri desteğe yazdım bunlarda düzledi diyolar satılsın diye yoksa R9 rtx 4060 bı victus vardı baya hoş

Toplamadılar işte buda hp nın ne kadar rezil bi anlayişa sahip olduğunu gösteriyor
Bundan sonra daha dikkatli davranalım, bu konuda haberleri olmayan arkadaşları bilinçlendirelim, farklı marka cihazlara yönlendirelim. Ama bizim elimizdeki bu cihazları ne yapacağız?
Şimdi aklımda şu sorular var: Servise gönderip anakartı değiştirip onarıldığını söyleyen arkadaşlar var. Peki, 1–2 yıl sonra aynı sorun tekrar meydana gelirse ne olacak, biz ne yapacağız?
Birkaç bilgisayar tamircisi arkadaşla görüştüm; hall sensörü onarılıp belirli bir süre kullanılan cihazlar var, iki hafta sonra tekrar bozulanlar da var. Biz sürekli sanayiden çıkmayan araba gibi bunu mu takip edeceğiz? Gereksiz masraf mı yapacağız?
Bir de sorum şu: Servise anakartı değiştirilen arkadaşlar arasında aynı sorun tekrar meydana gelen var mı? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

• Like
Tepkiler: BNG
Şimdi aklımda şu sorular var: Servise gönderip anakartı değiştirip onarıldığını söyleyen arkadaşlar var. Peki, 1–2 yıl sonra aynı sorun tekrar meydana gelirse ne olacak, biz ne yapacağız?
Birkaç bilgisayar tamircisi arkadaşla görüştüm; hall sensörü onarılıp belirli bir süre kullanılan cihazlar var, iki hafta sonra tekrar bozulanlar da var. Biz sürekli sanayiden çıkmayan araba gibi bunu mu takip edeceğiz? Gereksiz masraf mı yapacağız?
Bir de sorum şu: Servise anakartı değiştirilen arkadaşlar arasında aynı sorun tekrar meydana gelen var mı? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Bundan 5-6 ay önce Ali Abi bir Google anketi yaptı. Serviste anakartı değişenler, tekrar aynı sorunu yaşadı mı diye bir soru vardı. Gelen cevapların bir kısmı evet aynı sorunu yaşıyoruz diyenler vardı.

Bundan 5-6 ay önce Ali Abi bir Google anketi yaptı. Serviste anakartı değişenler, tekrar aynı sorunu yaşadı mı diye bir soru vardı. Gelen cevapların bir kısmı evet aynı sorunu yaşıyoruz diyenler vardı.
Bu ürünlerin yeni parça tasarlanıp değistirilmesi gerekiyor anladığım kadarıyla yedek parçaları da eski seriden ki aynı hataları alıyor insanlar bu kadar bükümezdi HP adam gibi önlem alsa ya sadece performans kısmayacak bı parça yaksa o bile yeter uykuya girmesin

Bu ürünlerin yeni parça tasarlanıp değistirilmesi gerekiyor anladığım kadarıyla yedek parçaları da eski seriden ki aynı hataları alıyor insanlar bu kadar bükümezdi HP adam gibi önlem alsa ya sadece performans kısmayacak bı parça yaksa o bile yeter uykuya girmesin
Hall sensör değişse bile sorun olmayacağının garantisi yok. Anakart tasarımının tamamen değişmesi lazım. Şu anlık R1 ve S1 serisi Victus 16'larda ciddi bir sorun yok. Sanırım onlarda daha dayanıklı bir hall sensör var. Artık bilemiyorum. Bu konuda kimse net bir şey bilmiyor.

Merhabalar, ben de bu hafta sorun yaşadım ve hemen servise teslim ettim zaten acaba ne zaman benim cihaz patlayacak diye beklemedeydim. Benim 10 aylık garantim var şu an ve cihaz yüksek ihtimalle tamir görüp gelecek değişim talep ettiğimi hem HP müşteri hizmetlerine hem de teknik servise yüz yüze söyledim fakat biliyorum ki ilk göndermeyle değişim kararı çıkartmayacaklar. Ben cihazı teslim ederken aşağıdaki dilekçeyle beraber teslim ettim. Bana servisteki arkadaş bu sorunun anakart değişimi sonrası çözüldüğünü söyledi ve kronik olduğunu belirtti fakat umrumda değil bunlar. Cihazın kronik sorunlu olduğunu biliyorlar yani bana tamir edip verdiklerinde bir süre sonra (belki @ShredderX gibi garanti süresinden sonra) tekrar edeceğini biliyorlar ama yine de tamir ediyorlar sadece. Ben sonuna kadar değişim için zorlayacağım, cihaz gelince farklı sorunlar varsa dahi bunların Hall Sensör arızasının uzantısı olduğunu belirtip yine yollayacağım. Çünkü yüzlerce sayfalık araştırmamın sonucunda anladım ki ısrarcı olmazsam değişim falan yapılma ihtimali yok. @CihazTV ile 2 3 gün önce YT yorumlardan konuştuğumda hemen servise göndermemi söylemişti vakit kaybetmeden öyle yaptım. Cihaz anakart değişip geldikten sonra değişim için yapmamı tavsiye ettiğiniz adım neyse söyleyebilirseniz memnun olurum.

Dilekçe:

HP TÜRKİYE YETKİLİ SERVİSİNE (YAPIM BELGESİ)

Konu: HP Victus Dizüstü Bilgisayarımda Kronik Hall Sensörü Sorunu Nedeniyle Garanti Kapsamında Onarım ve Değişim
Talebi

Sayın Yetkili,
Aşağıda bilgileri yer alan HP Victus marka dizüstü bilgisayarımda, kullanıcı toplulukları ve teknik forumlarda
kronik üretim hatası olarak bildirilen Hall sensörü arızası bulunmaktadır.
Cihazım halen garanti kapsamındadır.

1. Cihazın Hall sensörünün iptal edilmesi, sökülmesi ya da kablosunun çekilmesi kesinlikle tarafımdan
onaylanmamaktadır.
Bu tür işlemler, cihazın orijinal işlevselliğini ve uyku modu dengesini bozacağı ve yine topluluklarda çok kez şahit
olunduğu şekilde cihazın işlemcisini 45W limitine sabitleyip cihazın çalıştığı sıcaklığı arttıran bir sonuç oluşturduğu
için kabul etmiyorum.

2. Teknisyenin görüşleri sonucunda gerek görülürse anakart değişimi yapılabilir; ancak bu değişim sonucunda
cihazda:

o Cihazın kronik arızası olan Hall sensörü hatasının tekrarı,

o Performans düşüşü (PL1 / PL2 değerlerinde azalma),

o Sıcaklık artışı, fan gürültüsü artışı veya batarya/uyku modu işlev bozulması
meydana gelmemelidir.

Bu veya buna benzer değişikliklerin herhangi biri tespit edilirse bu sorunların cihazın kronik arızasından
doğan problemler olduğu göz önüne alınılarak ürün aynı hatadan dolayı 2. kez “misliyle değişim”
talebiyle tekrar servise gönderilecektir.

3. Cihazın Hall sensörü arızasının kalıcı şekilde çözülmesi için yapılacak her işlem, tarafıma önceden yazılı olarak
bildirilmeli ve onayım alınmalıdır.
Onayım alınmadan yapılan her türlü müdahale, Tüketici Kanunu’nun 8. ve 11. maddeleri uyarınca “ayıplı işlem”
olarak değerlendirilecektir.

4. Servis formunda yapılan tüm işlemlerin detaylı şekilde (örnek: “anakart değişimi yapıldı”, “hall sensörü
değiştirildi”, “anakart tamiri yapıldı”) yazılmasını talep ediyorum.

5. İşlem sonrası cihazın performans ve sıcaklık değerlerinin önceki duruma eşdeğer olması, aksi durumda ayıpsız
misliyle değişim hakkımın geçerli sayılması hususunda gereğini arz ederim. Cihazımın performans testleri servise
teslim edilmeden önceki tarihte videolu ve fotoğraflı olarak kayıtlı olduğu için servisten sonraki kontrol bu kayıtlarla
kıyaslanarak yapılacaktır.

SONUÇ VE TALEP:
Belirtilen koşullar çerçevesinde cihazın performans düşüşü, ısı artışı, sensör iptali yapılmadan ve garanti süresi
bittiğinde kronik hatanın tekrarlanmayacağı şekilde onarılmasını, aksi halde ayıpsız misliyle değişimini talep ediyorum.

Servis tarafından yapılacak işlemler, yukarıdaki şartlara uygun olmadığı takdirde cihazı teslim almayacağımı ve 6502 kanun
kapsamındaki tüketici haklarımı özellikle madde 8 ve madde 11’e bağlı kalarak kullanacağımı beyan ederim.

Gereğini arz ederim.

Merhabalar, ben de bu hafta sorun yaşadım ve hemen servise teslim ettim zaten acaba ne zaman benim cihaz patlayacak diye beklemedeydim. Benim 10 aylık garantim var şu an ve cihaz yüksek ihtimalle tamir görüp gelecek değişim talep ettiğimi hem HP müşteri hizmetlerine hem de teknik servise yüz yüze söyledim fakat biliyorum ki ilk göndermeyle değişim kararı çıkartmayacaklar. Ben cihazı teslim ederken aşağıdaki dilekçeyle beraber teslim ettim. Bana servisteki arkadaş bu sorunun anakart değişimi sonrası çözüldüğünü söyledi ve kronik olduğunu belirtti fakat umrumda değil bunlar. Cihazın kronik sorunlu olduğunu biliyorlar yani bana tamir edip verdiklerinde bir süre sonra (belki @ShredderX gibi garanti süresinden sonra) tekrar edeceğini biliyorlar ama yine de tamir ediyorlar sadece. Ben sonuna kadar değişim için zorlayacağım, cihaz gelince farklı sorunlar varsa dahi bunların Hall Sensör arızasının uzantısı olduğunu belirtip yine yollayacağım. Çünkü yüzlerce sayfalık araştırmamın sonucunda anladım ki ısrarcı olmazsam değişim falan yapılma ihtimali yok. @CihazTV ile 2 3 gün önce YT yorumlardan konuştuğumda hemen servise göndermemi söylemişti vakit kaybetmeden öyle yaptım. Cihaz anakart değişip geldikten sonra değişim için yapmamı tavsiye ettiğiniz adım neyse söyleyebilirseniz memnun olurum.

Dilekçe:

Konu: HP Victus Dizüstü Bilgisayarımda Kronik Hall Sensörü Sorunu Nedeniyle Garanti Kapsamında Onarım ve Değişim
Talebi

Sayın Yetkili,
Aşağıda bilgileri yer alan HP Victus marka dizüstü bilgisayarımda, kullanıcı toplulukları ve teknik forumlarda

1. Cihazın Hall sensörünün iptal edilmesi, sökülmesi ya da kablosunun çekilmesi kesinlikle tarafımdan
onaylanmamaktadır.
Bu tür işlemler, cihazın orijinal işlevselliğini ve uyku modu dengesini bozacağı ve yine topluluklarda çok kez şahit
olunduğu şekilde cihazın işlemcisini 45W limitine sabitleyip cihazın çalıştığı sıcaklığı arttıran bir sonuç oluşturduğu
için kabul etmiyorum.

2. Teknisyenin görüşleri sonucunda gerek görülürse anakart değişimi yapılabilir; ancak bu değişim sonucunda
cihazda:

meydana gelmemelidir.

Bu veya buna benzer değişikliklerin herhangi biri tespit edilirse bu sorunların cihazın kronik arızasından
doğan problemler olduğu göz önüne alınılarak ürün aynı hatadan dolayı 2. kez “misliyle değişim”

3. Cihazın Hall sensörü arızasının kalıcı şekilde çözülmesi için yapılacak her işlem, tarafıma önceden yazılı olarak
Onayım alınmadan yapılan her türlü müdahale, Tüketici Kanunu’nun 8. ve 11. maddeleri uyarınca “ayıplı işlem”

4. Servis formunda yapılan tüm işlemlerin detaylı şekilde (örnek: “anakart değişimi yapıldı”, “hall sensörü

5. İşlem sonrası cihazın performans ve sıcaklık değerlerinin önceki duruma eşdeğer olması, aksi durumda ayıpsız
misliyle değişim hakkımın geçerli sayılması hususunda gereğini arz ederim. Cihazımın performans testleri servise
teslim edilmeden önceki tarihte videolu ve fotoğraflı olarak kayıtlı olduğu için servisten sonraki kontrol bu kayıtlarla

SONUÇ VE TALEP:
Belirtilen koşullar çerçevesinde cihazın performans düşüşü, ısı artışı, sensör iptali yapılmadan ve garanti süresi
bittiğinde kronik hatanın tekrarlanmayacağı şekilde onarılmasını, aksi halde ayıpsız misliyle değişimini talep ediyorum.

Servis tarafından yapılacak işlemler, yukarıdaki şartlara uygun olmadığı takdirde cihazı teslim almayacağımı ve 6502 kanun
kapsamındaki tüketici haklarımı özellikle madde 8 ve madde 11’e bağlı kalarak kullanacağımı beyan ederim.

Gereğini arz ederim.
Çok iyi yazmışsın kral

Peki bu böyle nasıl devam edecek?
İnsanlar cihazlarını servise gönderiyor, anakart değiştiriliyor; fakat buna rağmen aynı sorunu tekrar yaşıyorlar. HP belli ki bu duruma kesin bir çözüm bulamamış. Bulamadığı hâlde de şu açıklamayı yapmışlar:

“Onarım sürecinin ilk dönemlerinde, parça bulunabilirliği nedeniyle bazı gecikmeler yaşandı. Ancak bu sorunlar artık çözüme kavuşmuştur.”

Bunu söylemelerine rağmen hâlâ mağdur insanlar var ve biz de mağduruz. HP’nin yapabileceği çözüm yok değil. Bütün bu kronik sorunlu cihazların tespit edilip, garantili olsun olmasın, yerine sorunsuz modeller ile değiştirilmesi gerekir. Anakart değiştirip “Cihazınızın sorunu giderilmiştir.” demeleri zaten geçici bir çözümdür. Biz HP’den kalıcı bir çözüm istiyoruz.
Değerlendirilen ankete göre, tekrar sorun yaşayan kullanıcıların görmezden gelinmemesi gerekirdi. Bu süreç böyle uzarsa, sonuçlara göre tüketici haklarına başvuracağım. Biliyorum, geç dönüş yapacaklar; fakat hakkımızı savunmamız lazım. “Bu sorunu onardık.” deyip üstünü kapatmalarına izin vermeyelim.

Hall sensör değişse bile sorun olmayacağının garantisi yok. Anakart tasarımının tamamen değişmesi lazım. Şu anlık R1 ve S1 serisi Victus 16'larda ciddi bir sorun yok. Sanırım onlarda daha dayanıklı bir hall sensör var. Artık bilemiyorum. Bu konuda kimse net bir şey bilmiyor.
Gerçekten ileride ne olur bilemiyoruz. Umarım bu modellerde de sorun çıkmaz. Birçok insan bu olaydan zaten etkilenmiş durumda. Kesin bir çözüm olmadan “Gerekli çözümü sağladık.” demeleri ve bu konuyu böyle kestirip atmaları, nasıl içlerine siniyor anlam veremiyorum.
Gereken neyse o yapılabilmeli. Yılların markası sonuçta. İsteseler bunu bir parçayla bile halledebileceklerini umuyorum. Aksi hâlde ilerleyen zamanlarda çok büyük müşteri kayıpları olacak ve bunu da düşünmeleri gerekir.

Arkadaşlar, 25 gündür sorunun ne olduğunu ve neden kaynaklandığını araştırmaktayım. Bu cihazı kullanan insanlar genelde ekranın kararması, klavye ışıklarının yanıp sönmesi, klavyenin kendini kilitlemesi, cihazın kendi kendine uyku moduna geçmesi ve açıldığında tekrar siyah ekran vermesi gibi sorunlar yaşıyor. Bu durumun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğunu hâlâ çözebilmiş değilim. Eğer ki bir çözüme ulaşırsam da sizlerle paylaşacağım.
Bazı kullanıcılar ise sorunun Hall sensöründen değil, ısı sensörü veya güç hattıyla alakalı olduğunu belirtmişler. Benim cihazım 25 gündür bu problemi yaşıyor. 4 gün önce, 21 Ekim 2025 tarihinde HP ile iletişime geçtim çünkü bu sorun artık can sıkmaya başladı. Problemi onlara anlattım, garantimin de bittiğini söyledim. Bir kayıt oluşturdular, “Sizi arayacağız.” dediler; aramadılar. Perşembe günü ben tekrar iletişime geçtim, tarafıma dönüş sağlanmadı diye. Onlar da 48 saat içerisinde geri dönüş yapacaklarını söylemelerine rağmen hâlâ aramadılar.

Arkadaşlar, yazdıklarınızı okuyorum; hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. İlginiz, fikirleriniz ve desteğiniz gerçekten moral veriyor. Sorunu yaşayan ya da çözüm sunan herkese minnettarım. Umarım hep birlikte bir sonuca ulaşırız.
Geçmiş olsun kardeşim sorunlarınızın aslında donanımsal kaynaklıdır umarım kısa zamanda çözülmesini diliyorum inşAllah ❤️🙏

Dilekçe:

Talebi

Sayın Yetkili,

onaylanmamaktadır.
için kabul etmiyorum.

cihazda:

meydana gelmemelidir.

SONUÇ VE TALEP:

Gereğini arz ederim.
Size de geçmiş olsun kardeşim 😢

Victus 16 S1 ile R1 kod adlı modelleri ve Victus 15 modellerinde görünmemiş

Dilekçe:

Talebi

Sayın Yetkili,

onaylanmamaktadır.
için kabul etmiyorum.

cihazda:

meydana gelmemelidir.

SONUÇ VE TALEP:

Gereğini arz ederim.
Hocam merhabalar,
Cihazınızı çok geç kalmadan servise göndermenize gerçekten sevindim. Umarım en kısa sürede, sorunsuz bir cihazla değişim yapılır. Eğer değişim sağlanmazsa, yasal haklarınızı sonuna kadar kullanmanızı tavsiye ederim.
Yazdığınız metinde de hakkınız olan savunmayı oldukça güzel bir şekilde ifade etmişsiniz. Umarım kısa sürede sorunsuz bir şekilde olumlu dönüş alırsınız. Tekrar çok geçmiş olsun.
Ayrıca hocam, cihazınız sanırım 2-3 gündür serviste. Cihazınızın değişimi sağlandı mı, size ne zaman ulaştı, size karşı tutumları nasıl oldu? Bunları da paylaşırsanız çok seviniriz. Tekrardan geçmiş olsun.

Hocam merhabalar,
Cihazınızı çok geç kalmadan servise göndermenize gerçekten sevindim. Umarım en kısa sürede, sorunsuz bir cihazla değişim yapılır. Eğer değişim sağlanmazsa, yasal haklarınızı sonuna kadar kullanmanızı tavsiye ederim.
Yazdığınız metinde de hakkınız olan savunmayı oldukça güzel bir şekilde ifade etmişsiniz. Umarım kısa sürede sorunsuz bir şekilde olumlu dönüş alırsınız. Tekrar çok geçmiş olsun.
Ayrıca hocam, cihazınız sanırım 2-3 gündür serviste. Cihazınızın değişimi sağlandı mı, size ne zaman ulaştı, size karşı tutumları nasıl oldu? Bunları da paylaşırsanız çok seviniriz. Tekrardan geçmiş olsun.
Hocam merhabalar,
Ben cihazı dün saat 15.39'da teslim ettim o yüzden şu an daha bir işlem yapılmadı cihazımda. Maltepe BDH Bilişime verdim, oradaki arkadaşa durumu olabildiğince anlattım ve bana Hall Sensör sorunun kronik olduğunu ve muhtemelen kısa sürede çözülüp teslim edileceğini söyledi. Sensör kablosunu sökerek bir tamir yapılmasını istemediğimi söylediğimde "Onu dışardaki servisler yapıyor, biz yetkili servis olarak bunu yapmıyoruz, anakart değiştiriyoruz." dedi.

Anakart değişiminden sonra aynı hatanın yaşanabildiğini, bu durumda garanti sürem bitmiş olursa eğer ne yapmam gerektiğimi sorduğumda ise net bir cevap veremedi ve aynı sorundan gelirse eğer HP ile görüşülüp bakılabilir minvalinde bir şey söyledi ama o da emin olmadığı için açıkçası net bir açıklama değildi.

Zaten bundan dolayı ben tamiri falan kabul etmeyeceğim, çünkü garanti süresi dışında olursa başka forumlarda da araştırdığımda 8-10K arasında para istemişler yine tamir için, bu kabul edilemez. Sizin kronik cihazınızı ayakta tutmak için her yıl para veremez insanlar.

Garanti süresi uzatıldığında (ortalama 750 TL civarına 1 yıl uzatıyorlarmış) tamirini yapsalar bile uzatılmış garantide cihaz değişimi olmaz şeklinde geri dönüş almış yine bazı kullanıcılar. Yani dediğim gibi ben cihazım değişmediği sürece gerekirse her hafta o laptobu servise göndereceğim. Kronik olduğunu kabul ettikleri bir ürünü değiştirmemeleri kabul edilemez.

Benim ülkem o kadar ele ayağa düşmüş ki kıytırık bir teknoloji firması bile vatandaşıyla dalga geçer gibi hareket edebiliyor. Binlerce yorum okudum ama THH'ye gidip olumlu dönüş alan yok bu konu hakkında. THH eğer 5-10 tane kullanıcı lehine karar verip HP'ye iletse bunu belki şu an cihazlar toplanmıştı bile ama nerde.

Geri